Предизвикателствата на замъка Хатили

Може да го смятате за романтичен, загадъчен, страховит, красив, призрачен, уникален, дори средновековен, въпреки това в Канада такива замъци не съществуват. И тук много ще си зададат въпроса: Що за място е това?! Нека ви разкажем:

 

Филмите, които са снимани в замъка Хатили – няма да успеем да споменем всички филми, които са заснети в Хатили, но сред любимите сцени на много фенове на киното са: Смолвил, където е сниман Супермен, а замъкът представлява убежището на злия враг Лекс Лутър; На това място е заснет Х-мен и конкретно училището на проф. Екзейвиър за надарени със свръхчовешки способности хора. В този филм се случват множество паранормални явления, сблъскват се мощни сили и всичко това под колизеумите на Хатили, където той е представен като дом на обществото. Списъкът с популярни в световен мащаб филми не спира до тук. В краткия такъв, за който говорим ще споменем и филмът „Вещиците от Ийст Енд“ и „Стрелата“. Определено този замък е влязъл в множество роли на известните филми, разигравани са множество сценарии и са се разгръщали всякакви филмови сюжети. Той е пътувал във времето и пространството, преминавал е през паранормалното и необяснимото, а това го прави така загадъчен и вълнуващ за всеки днес.

 

И до днес замъка Хатили е сред най-разкошните места. Той притежава уникален парк, уютни алеи, пъстри лехи, красива растителност. Италианската градина на Хатили, оранжерията покрита с индийско орехче, розариумите, орхидеите, всичко навява спокойствие, прелест и хармония. На това място сякаш и растенията могат да говорят, а сядайки сред тях винаги може да научите нещо любопитно, ново и неизвестно до този момент. Най-характерно за това очарователно място в изминалите години е факта, че все повече млади двойки решават да подпишат именно тук. Паркът Хатили е изключително място за сватбени церемонии и тържества.